Laptop defect

Reparatie Service Hardware


ReVamp repareert laptops van alle merken zoals bijvoorbeeld Acer, Asus, Clevo, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, Medion, Packard Bell, Sony, Samsung en Toshiba.
Als de laptop bij ons is dan onderzoeken we deze eerst waarna we een offerte uitbrengen voor de reparatiekosten of vervanging van moederbord of grafische kaart.
Als u het eens bent met de offerte dan betaalt u de reparatiekosten of de kosten voor vervanging plus de verzendkosten voor het terugsturen van de laptop. In de meeste gevallen heeft u dan binnen een week uw laptop terug.
Als u het niet eens bent met de offerte dan betaalt u slechts de verzendkosten voor het terugsturen van de laptop. Vrijwel altijd heeft u dan uw laptop binnen een week terug. U kunt ons in dat geval echter ook benaderen voor een overname van uw defecte laptop.
Mocht de laptop niet (kunnen) worden gerepareerd dan zijn er nog diverse opties:
Zie Wat te doen met defecte laptops ?

Terug

Reparatie Service Software


Het komt nogal eens voor dat mensen ten onrechte denken dat de laptop defect is terwijl er sprake is van softwareproblemen: Windows mist bijvoorbeeld bestanden en daarom wil de laptop niet meer goed opstarten of een virus verhindert een correcte werking van de laptop of de gegevens op de harde schijf zijn corrupt geraakt waardoor Windows niet meer goed werkt. Eventuele softwareproblemen verhelpen we op een andere afdeling maar ook dan wordt u altijd eerst benaderd met een offerte voor de kosten van herstel.
Klik hier voor ons MAILFORMULIER als u denkt dat uw laptop een probleem met de software heeft.

Terug

Transportveilig


Transportveilig betekent dat u de laptop inpakt in een voldoende grote, stevige doos. De originele doos is bij uitstek geschikt om de laptop te laten vervoeren: deze doos is daar immers voor gemaakt en de aanwezige schuimblokken zorgen ervoor dat de laptop beschermd is tegen schokken. Het is dus de bedoeling dat deze manier van verpakken zoveel mogelijk wordt benaderd.
Pak de laptop bij voorkeur eerst in een plastic zak zodat er geen kleine ongerechtigheden van eventueel gebruikt vulmateriaal kunnen binnendringen in de ventilatieopeneningen van de laptop. Als u niet meer een originele laptopdoos bezit, wikkel dan de laptop in bijvoorbeeld noppenfolie. Het is de bedoeling dat de laptop niet de binnenzijde van de gebruikte doos kan raken: doe eerst een laag vulmateriaal in de doos, dan de laptop en dan vult u de de lege ruimte met vulmateriaal. Als vulmateriaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt: schuimvlokken, luchtkussenzakjes, noppenfolie of ander schokabsorberend materiaal, desnoods proppen van krantenpapier.

Terug

Data Recovery


ReVamp heeft speciale apparatuur en programmatuur waarmee de inhoud van defecte schijven in de meeste gevallen terug kan worden gehaald. Gaat u niet zelf aan de slag met programmatuur en draai niet aan de schroeven van de harde schijf! Daarmee kunnen bestanden weg of beschadigd raken en in het ergste geval is de harde schijf in het geheel niet meer benaderbaar!
Terug te halen bestanden kunnen we afhankelijk van de grootte naar een andere PC, laptop, CD, DVD, harde schijf of geheugenstick kopiëren. De kosten zijn vanaf 50 euro voor de complete harde schijf.
Zelfs in het geval de harde schijf mechanisch of elektrisch is beschadigd en in het geheel niet meer benaderbaar is, kunnen wij vaak de meeste data nog redden. Dit is echter een zeer kostbare reddingsoperatie waarvan de kosten vaak meer dan € 1000,00 bedragen…

Terug

Wat kunnen wij?


ReVamp heeft speciale apparatuur waarmee moederborden getest en gerepareerd kunnen worden. Wij kunnen onder andere:

 • Defecte voedingspluggen vervangen (€ 90,00)
 • Defecte USB aansluitingen vervangen (€ 90,00)
 • Inverters vervangen of repareren (vanaf € 50,00)
 • Kleine SMD Componenten op het moederbord vervangen (vanaf € 95.00)
 • Wachtwoorden verwijderen uit BIOS of Windows (vanaf € 50,00)
 • Schaderapport opstellen voor de verzekering (€ 35,00)
 • Schermen vervangen (vanaf € 95,00 inclusief scherm)
 • Toetsenborden vervangen (vanaf € 50,00)
 • Deksels en andere behuizingsdelen vervangen (vanaf € 65,00)
 • Adapters vervangen (vanaf € 35,00)
 • Accu’s vervangen (vanaf € 65,00)

Alle bedragen zijn inclusief materiaal en BTW. De prijzen bij vervanging zijn afhankelijk van het merk laptop.

Terug

Wat kunnen wij niet?


Wij kunnen geen laptops repareren die ondeskundig uit elkaar zijn gehaald en/of op onjuiste wijze in elkaar gezet. Ook moederborden waaraan met een gewone soldeerbout is gesoldeerd zijn meestal niet meer door ons te repareren waarna enkel nog een mogelijke vervanging rest.

Terug

Reparatietips


De laptop gaat niet aan. Alle lampjes blijven uit.
Is de adapter defect? Controleer of de adaptor wel bij de laptop hoort (merk, Volt en Ampère). Gebruik NOOIT goedkope universele adapters, zie de Gebruiktips. Haal de adapterstekkers los, zowel van de laptop als het stopcontact en wacht 30 seconden. Steek alleen de stekker in het stopcontact. Als het lampje op de adapter nu brandt dan zit er waarschijnlijk sluiting op het moederbord.

De laptop gaat niet aan, maar de lampjes op de laptop branden wel en de koeler(s) draaien.
Verwijder alle externe apparaten. Verwijder removable drives, de batterij, eventuele PCMCIA kaartjes, en alle geheugens behalve eentje. Test opnieuw. Als hij nu niet start dan is zeer waarschijnlijk het moederbord defect. Wij hebben speciale apparatuur waarmee veelal het moederbord kan worden gerepareerd. Probeer dit in ieder geval niet zelf!

De laptop wordt erg heet en ruikt verbrand.
Waarschijnlijk is de ventilator defekt of zit het koelblok vol met stof. Gebruik de laptop niet meer anders gaat de processor stuk of de VGA chip brandt door.

Het beeldscherm heeft een rode gloed.
De backlight (tl-buisje) is aan het einde van de levensduur, en moet vervangen worden. Dit lukt niet altijd omdat schermen niet zijn ontworpen om te repareren. Probeer dit in ieder geval niet zelf! Wij vervangen in zulke gevallen het gehele scherm. Dat is meestal zelfs goedkoper en sneller.

Het beeldscherm is heel donker. Als je er met een zaklamp op schijnt dan zie je wel beeld.
De backlight brandt niet. Dit is een lastige storing. Het kan de backlight zelf zijn (dat is meestal het geval), de inverter (hoogspanningsprintje), de datakabel of het moederbord. Deze fout is alleen te vinden door het gebruik van speciale meetapparatuur.

Adapter: de adapter wordt erg heet (meer dan handwarm).
Dat kan als de accu helemaal leeg is en wordt opgeladen. Blijft de adapter warm terwijl de accu al vol is dan is waarschijnlijk de accu defect of er wordt niet de juiste adapter gebruikt.

Toetsenbord: enkele of alle toetsen doen het niet.
Er is vloeistof over de laptop gemorst: het toetsenbord dient te worden vernieuwd. Soms is het mogelijk slechts een of enkele toetsen te vervangen. In sporadische gevallen is het moederbord defect.

Accu is snel leeg.
– De laptop is in Windows als gewone PC geïnstalleerd. Schakel de energiezuinige modus in.
– De accu is defect. De gemiddelde levensduur van een accu is tussen de 2 en 4 jaar, maar de levensduur is ook afhankelijk van het opladen: de meeste accu’s gaan 300 tot 500 keer opladen mee.

De CD- of Dvd-speler/brander leest soms wel, soms niet.
Optische spelers zijn erg kwetsbaar. Bij flink stoten kan de speler al defect raken.

De laptop geeft blauwe schermen
– Het geheugen is defect. Verwijder (indien mogelijk) een van beide modules en test opnieuw.
– De harde schijf is slecht. Vervangen of repareren is de enige optie.
– De bestanden van Windows kunnen corrupt geraakt zijn. Windows herstellen kan een optie zijn.

Terug

Waarom gaan moederborden zo vaak stuk?


Een veel voorkomende klacht bij laptops is het steeds slechter opstarten van de laptop, of het vastlopen tijdens het opstarten. Wat is daarvan de oorzaak?
Moederborden van goedkope merken worden gemaakt van -hoe kan het ook anders- goedkope onderdelen. De condensatoren op bijvoorbeeld een Acer, Asus, Fujitsu, Medion of Packard Bell moederbord hebben een specificatie van 1000 werkuren bij 125 graden Celcius. Dat lijkt heel wat, maar als de laptop 2 uur per dag gebruikt wordt dan is dat maar anderhalf jaar…
HP heeft een fabrikageprobleem bij de moederborden van de DV6000 en DV9000 series. Het probleem is bekend bij HP maar ze willen er geen coulance op geven. Ons advies is om geen laptops uit deze series te kopen. Wij kunnen het probleem vrijwel altijd nog wel repareren.

Heel vaak is te horen dat de laptop stuk gaat vlak nadat de garantieperiode is afgelopen.
Gelet op het bovenstaande is dat helaas dus niet zo verwonderlijk: de fabrikanten kennen de specificaties van de gebruikte onderdelen en geven natuurlijk niet langer garantie dan de verwachte levensduur van die onderdelen…

Terug

Gebruiktips


Maak de ventilatieopeningen van de laptop regelmatig schoon. Zeker in een omgeving waarin gerookt wordt zal zich veel stof verzamelen in de ventilatieopeningen. Daardoor zal de koeling van de laptop afnemen. In extreme gevallen kunnen onderdelen van het moederbord van de laptop doorbranden.

Vanzelfsprekend zijn vocht en laptop geen goede vrienden! Wij hebben reeds vele toetsenborden moeten vervangen omdat er koffie, thee of fris over was geknoeid. In sommige gevallen bleek zelfs het moederbord zwaar beschadigd te zijn geraakt door binnendringend vocht!

Gebruik NOOIT goedkope universele adapters (met een schakelaartje voor de spanning en losse tips waarbij plus en min makkelijk verwisselbaar zijn)! Deze zijn niet berekend op continu gebruik, hebben geen kortsluitbeveiliging (brandgevaar) en kunnen de laptop zwaar beschadigen! Maar al te vaak hebben wij laptops gezien waarvan de complete ladingseenheid was doorgebrand omdat de plus en min van de voedingsstekker omgewisseld waren (aansluittip verkeerd om gebruikt, enkel mogelijk bij goedkope universele adapters)…

Accu’s of batterijen zijn duur, en dat geldt zeker voor originele accu’s. Imitatie accu’s zijn een stuk voordeliger, maar dat heeft een goede reden. Ze worden vaak gemaakt van hergebruikte cellen of van cellen van mindere kwaliteit. Koop dus het liefst een originele accu. Let in ieder geval op het juiste voltage en afgegeven ampèrage!

Gebruik de accu zo weinig mogelijk: als de mogelijkheid op aansluiten via de adapter aanwezig is, doe dat dan en haal wel eerst de accu uit de laptop. Accu’s slijten namelijk door opladen. Een gemiddelde accu gaat 300 tot 500 keer opladen mee. Daarna zal de accu nog maar slechts korte tijd spanning afgeven. Als u gewoon bent elke dag de laptop achter de lader te zetten dan betekent dat in de praktijk dat de accu van uw laptop na anderhalf tot twee jaar versleten is.

Pas op met het schoonmaken van het scherm van uw laptop! Gebruik een zachte doek en zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen. Let vóór het schoonmaken op harde deeltjes vuiligheid zoals zand die aanwezig kunnen zijn op het scherm: als u zonder nadenken begint te vegen dan kunnen er gemakkelijk krassen ontstaan op het scherm. Na verloop van tijd kunnen krassen op het scherm zeer storend zijn en zit er weinig anders op dan het scherm (laten) vervangen.
Deze schoonmaaktip geldt trouwens in het algemeen voor alle delen van de laptop.

Terug

Wat te doen met defecte laptops?


Als uw laptop niet te repareren is of de reparatie is te duur, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

– U probeert zelf de defecte laptop te verkopen op Marktplaats of andere verkoopwebsite.
– Wij nemen de defecte laptop voor een redelijke prijs van u over.
– U koopt een nieuwe laptop…

Hulp nodig?

We staan voor je klaar. Bel ons via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een mail. 

Vraag direct hulp aan

Online een reparatie plannen

Wij zijn gevestigd in Oldenzaal, maar repareren laptops door heel Nederland. Je kan je laptop eenvoudig naar ons opsturen en je ontvangt deze veilig van ons weer retour. 

* Na het invullen ontvangen wij deze gegevens. Je ontvangt van ons eerst een prijsopgave. Is dat akkoord? Dan ontvang je de instructies om je laptop eenvoudig naar ons toe te sturen.

Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar

Vrolijk Kerstfeest

en een gelukkig Nieuwjaar